wtorek, 20 grudnia 2022

Makaron carbonara z tuńczykiem

 Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź zostawiając 1/2 szklanki do sosu. Odcedź tunczyka z zalewy. Makaron przełóż do garnka.Posiekaj natke pietruszki.Zabek czosnku obierz i pokrój na cienkie plasterki. Rozgrzej na patelni oliwe i podduś na niej czosnek, dodaj natkę i dus jeszcze chwile. W miseczce roztrzep2 żółtka z 60 ml smietanki, zachowana wodą i solą  Wlej sos do makaronu. Postaw garnek na małym ogniu, dodaj rozdrobnionego tuńczyka iczosnek z natka. Dopraw startym parmezanem i podgrzewaj aż sos zgestnieje ale pilnuj aby żółtka się nie scieły. Wyłóż na talerz i posyyp startym parmezanem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz