Rozgrzej w rondlu oliwę Obierz ze skórki kawałek imbiru i 3 zabki czosnku. Pokrój imbir na plasterki i wycisnij przez praske do czosnku do rondla. tak samo wycisnij czosnelk. Pokkus lekko. Dużą cukrowa cebule oczyść i pokroj w kostkę. Dodaj do rondla i dus do zeszklenia cebuli. Mała czuszke oczyść z pestek, pokrój drobno i duś z reszta warzyw. Zielona paprykę oczyść z pestek, pokrój w kostke i dodaj do rondla. Duży pomidor sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostke i duś z reszta warzyw. Zalej warzywa kubeczkiem drobiowego rosołu i duś pod przykryciem 20 min. Wymieszaj, podduś chwile i dodaj resztki pieczonej perliczki. Dodaj łyżke kurkumy, łyżke curry, pieprzmielony i 100 ml smietanki. Sprawdź smak i dopraw jeśli trzeba solą i sproszkowaną papryką. Podawaj z ryżem basmati.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz