Roztop w rondlu 2 łyżki klarowanego masła, zrumień na nim 2 łyżki mąki. Rozprowadź zasmażkę zimnym rosołem cielęcym. Gdy uzyskasz gładki sos dodaj łyżkę karmelu i kieliszek madery. !0 dkg pieczarek pokrój na plasterki i usmaż na klarowanym maśle. Dodaj grzyby do sosu. Dopraw sola i pieprzem i maggi. Górkę cielecą opłucz w wodzie, osusz w ręczniku papierowym i pokrój na kotlety. Rozbij je tłuczkiem, oprósz sole, pieprzem i maka. Rozgrzej na patelni 2 łyżki klarowanego masła i smaż na nim kotlety po 2 min. z kazdej strony. Przełóż kotlety na półmisek, oblej sosem maderowym, przykryj folią aluminiowa iwstaw do nagrzanego do 110 stopni piekarnika na 10 min.
Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz