niedziela, 24 października 2021

Kotlety cielęce zapiekane z brokułem

 Brokuł opłucz w wodzie. Odetnij grubą łodygę, obierz ją ze skórki i pokrój . Rozdziel brokuł na poszczególne różyczki. Zagatuj wodę, wsyp 2 łyżeczki cukru i pokrojona łodyge. Gotyj 2 min. i dodaj różyczki. Gotuj 2 min. i wsyp łyżke soli. Gotuj 1 min. i odcedx na sicie. Przewlej zimną wodą. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.W naczyniu do zapiekania stop łyżke masła klarowanego. Ułóż na dnie kotlety mielone (ja użyłam cielęce). Na kotletach ułóż brokyły a na nich pomidory. Zrób sos zjajka, mleka (ja użyłam kokosowego), soli i pieprzu. Polej sosem danie. Zetrzyj na wierzch parmezan i zapiekaj do zrumienienia.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz