3 marchewki,korzeń pietruszki, mały seler (lub 4 łodygi selera naciowego) i por oczyść, umyj i włóż do 3 litrów wody. Dodaj 5 nieobranych ząbków czosnku, 1/2 szklanki suszonych i wypłukanych grzybów mun, 8 suszonych i umytych grzybów shitake, 1/2 szklanki suszonych borowików, kilka liści laurowych, ziele angielskie i kilka gałązek lubczyku, Gotuj 1 godz. i przecedź przez sito. Marchewkę i grzyby pokrój w plasterki i zostaw do zupy. Połowę bulionu przelej do zasuwanej torebki foliowej i przechowuj w zamrażalniku do następnego gotowania. Ugotuj makaron ryżowy i jajka w koszulkach. Pokrój szczypior i włóż do talerzy razem z marchewka, makaronem i jajkami.
2 torebki pasty miso włóż do kubka i rozprowadź bulionem Bulion zagotuj i wrzuć do niego pokrojoną kapustę pak choi. Gotuj 5 min. Dodaj pastę do bulionu, zagotuj i podawaj do zupy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz