Umytą i odwirowaną roszponkę wyłóż na półmisek. Melon cantalupa oczyść z pestek i skóry, pokrój w plastry i ułóż na roszponce. 2 awokado przekrój, usuń pestki, obierz ze skóry, pokrój w plastry i ułóż na sałacie. Rozmróż krewetki, pozbaw je ogonków i wymieszaj z sosem z 2 łyżek oliwy, soku z połowy cytryny, soli, pieprzu, posiekanej naci pietruszki, bazylii i tymianku. Wyłóż do naczynia żaroodpornego, dodaj pociętą skókę z cytryny i 3 nieobrane ząbki czosnku. Zapiekaj w temp. 200 stopni az krewetki stana się różowe. Wyłóż krewetki na sałatę.
Zrób sos z 2 drobno posiekanych szalotek, 150 ml gęstej śmietany, 1 łyżki octu jabłkowego, soli, pieprzu i cukru pudru do smaku. Polej sosem sałatkę i podawaj z bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz