wtorek, 10 września 2019

Kotlety z jagnięciny Champvallon

Gruby kotlet jagnięcy z udźca umyj, osusz i zrumień na maśle klarowanym z obu stron. Posyp solą i pieprzem. 6 ziemniaków obierz i pokrój w plasterki. Oczyść cebulę i pokrój w kostkę. Posyp ziemniaki cebula, solą i pieprzem. Przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem robiąc krąg. W środku ułóż usmażony kotlet. Oprósz wszystko posiekaną pietruszką i tymiankiem. Połóż na kotlecie listek laurowy i 2 ząbki czosnku. Rozpuść kostek bulionu z jagnięciny w 1/2 szklanki wody i podlej potrawę. Dodaj 1/2 szklanki białego wina.


 Przykryj pokrywą i piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 1 godz.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz