Około 1 kg kawałek schabu opłucz, osusz, natrzyj marynata z 2 łyżek sosu sojowego jasnego, kubeczka jogurtu naturalnego bio, łyżki listków świeżego majeranku, łyzeczki soli ziołowej i 2 ząbków czosnku wyciśniętych przez praske. Włóż mięso z marynata do rekawa foliowego, zamknij szczelnie i wstaw do lodówki na 1 lub 2 dni. Wyjmij mięso i ułóż na brytfance. Nagrzej piekarnik do 200 stopni, wstaw brytfanke z mięsem na dolną półkę i piecz 10 min. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 180 stopni i dalej piecz jeszcze 1 godz. Wyjmij danie, przetnij worek, wstaw na 10 min do piekarnika. Wyłącz piekarnik i zostaw mięso na 15 min. Wyłóż mięso wraz z sosem do brytfanki.
Pokrój na plastry i podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz