piątek, 5 lipca 2019

Czanachi

40 dkg combra jagnięcego bez kości opłucz, pokrój na kawałki  i ułóż na dnie ceramicznego garnka. Posyp sola i pieprzem. Cebulę oczyść, pokrój w pół-talarki i wyłóż na mięso. Umyj cukinię, pokrój w talarki i dodaj do garnka. Posyp znów solą i pieprzem. 8 młodych ziemniaków oskrob, pokrój w talarki, 20 dkg fasolki szparagowej umyj, odetnij ogonki i pokrój na 5 cm kawałki. Wrzuć warzywa do garnka i dopraw sola i pieprzem. Na wierzchu ułóż pokrojone w grube plastry pomidory. Wlej 1/3 szklanki gorącej wody, przykryj szczelna pokrywka i duś po zagotowaniu 1,5 godz. 



Posyp posiekaną natka pietruszki i podawaj.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz