wtorek, 21 maja 2019

Polędwica Wellington

1,2 kg pieczarek umyj, pokrój na ćwiartki i rozdrobij w malakserze razem z 2 cukrowymi cebulami i pęczkiem natki pietruszki. Podsmaż na klarowanym maśle, dopraw sola, pieorzem, dodaj 2 jajka, wymieszaj i zostaw do ostudzenia. Poledwicę wołową oczyść z błon, umyj, osusz w papierowym reczniku. Obwiąż ją nicią kuchenną i obsmaż na rozgrzanym oleju z pestek winogron. 


Ostudż, oprósz sola i pieprzem, zdejmij nici i posmaruj musztardą Dijon. Rozłóż płat ciasta francuskiego, posmaruj go masa pieczarkową i ułóż na niej polędwicę. Zawiń ciasto szczelnie wokół mięsa, posmaruj rozkłóconym żółtkiem. Piecz 10 min. w temp. 200 stopni i dalej 30 min. w temp.180 stopni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz