Ugotuj w osolonej i ocukrzonej wodzie kalafior al dente. Podziel na różyczki. 1/2 kg filetu z tołpygi umyj, osusz w papierowym reczniku,pokrój na dzwonka. Skrop rybę sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Wysmaruj masłęm klarowanym naczynie żaroodporne Ułóż na dnie różyczki kalafiora. Żółtą paprykę umyj, oczyść i pokrój w paski. Ułóż papryke na kalafiorze. Czerwoną cebulę oczyść i pokrój w ósemki i ułóż między warzywami. Na wierzchu ułóż pokrojoną tołpygę, oprósz koperkiem i obłóż wiórkami masła.
Podlej 1/2 szklanki białego wina i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem przez 30 min.
Podlej 1/2 szklanki białego wina i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem przez 30 min.
Bez kalafiora, z czerwoną, zieloną papryką, czerwoną cebulą pokrojona w kawałki i z młodymi ziemniaczkami też da się zjeść ze smakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz