środa, 17 kwietnia 2019

Tabbouleh z łososiem

Duży pęczek natki pietruszki i mięty posiekaj nożem i wrzuć do miski.Garść pomidorków koktajlowych przekrój na 4 i dodaj do zieleniny. 2 ogórki małosolne obierz ze skórki, pokrój w drobną kostkę i wrzuć do warzyw. 3 cebulki szalotki obierz z łusek, pokrój drobno i dodaj do miski. 10 dkag wędzonego łososia w plastrach pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do miski. Skrop wszystko sokiem z limonki, dopraw solą, pieprzem zmielonym i oliwą. Wymieszaj, wsyp 10 dkg kuskusu, wymieszaj rękami, przykryj talerzem i zostaw na 1 godz. Ugotuj 2 jajka na twardo, ostudź, obierz ze skorupek, pokrój na ćwiartki. Miskę wyłóż umytą sałatą i roszponką. Na sałatę wyłóż tabbouleh, udekoruj pokrojonymi jajkami i podawaj.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz