10 dkg suszonych żurawin zalej1/2 szklanki wody, dodaj skórkę otarta z pomarańczy, 4 lyżeczki brazowgo cukru i duś pod przykryciem do miekkości. Ostudź lekko i zmiksuj. Ciabattę pokrój na kromki. Pęczek szczypiorku, tymianku i pietruszki drobno posiekaj i ułóż na talerzu. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i dodaj do ziół. Wymieszaj zioła z 2 łyzkami oliwy i zmielonym pieprzem. Posmaruj kromki ciabatty ziołami z obu stron i zapiekaj na grillu z jednej strony. Ser camembert pokrój na plastry i posmaruj resztą ziół. Obróć ciabattę i obłóż plastrami sera. Zapiekaj aż ser się stopi. Rozłóż na półmisku roszponkę, ułóż na niej chleb z serem, przybierz sosem z żurawin i podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz