Zeszklij na oliwie 2 cebule pokrojone w piórka, 3 ząbki czosnku i por pokrojone w plasterki. Czerwoną paprykę oczyść z pestek, pokrój w kostkę i dodaj do garnka. 2 cukinie umyj,pokrój w kostkę i duś z warzywami 15 min. Zalej warzywa gorącym rosołem drobiowym, włóż gałązkę rozmarynu, zagotuj i gotuj 10 min. Dodaj pokrojoną w kostkę połówkę główki kapusty i gotuj jeszcze 15 min. 5 podłużnych pomidorów pozbaw skórki, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Dopraw zupę solą i pieprzem, dodaj puszkę białej fasoli, pogotuj jeszcze 5 min. Posyp zupę posiekaną bazylią i startym parmezanem, podawaj z pesto.
Kapusta może być pekińska. Fasoli możesz nie dodawać. Bez pesto też jest dobra.
Kapusta może być pekińska. Fasoli możesz nie dodawać. Bez pesto też jest dobra.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz