sobota, 6 stycznia 2018

Gicz jagnięca pieczona

2 gicze jagnięce umyj, osusz ręcznikiem papierowym, natrzyj solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i rozmarynem. Skrop oliwa i zostaw na 1 godz. Marchewkę, cebulę i pietruszkę obierz, pokrój w talarki, włóż go naczynia żaroodpornego, posyp tymiankiem, solą, pieprzem i skrop oliwą. Ułóż gicze na warzywach, podlej niewielka iloscia wody, dodaj lisć laurowy, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz 30 min. Przykryj mięso pokrywką i piecz dalej w 180 około 2 godz. Odkryj mięso, dodaj przekrojone na pół i doprawione solą i pieprzem pomidory i piecz do przyrumienienia mięsa.



Podawaj z pieczonymi na grilu pieczarkami.


i kaszą gryczaną ugotowana na bulionie jagnięcym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz