wtorek, 19 grudnia 2017

Galaretka z cytrusów California

Zagotuj w garnku 3/4 l wody z 30 dkg cukru. Zetrzyj do syropu skórkę z 2 cytryn, wycisnij z nich sok, dodaj szklanke białego wina i po zagotowaniu zmniejsz ogień Wrzuć do syropu 1 duże jabłko obrane i pokrojone w plasterki i kiść białych winogron obranych z szypułek. Gotuj chwilę aż owoce zmiękną. Wybierz łyżką cedzakową do salaterki. 2 łyżki żelatyny zalej 1/2 szklanki wody i zostaw do napęcznienia. Włóż żelatynę do syropu i ogrzewaj aż się rozpuści. Zostaw do ostudzenia. 1/2 kg mandarynek i 1 pomelo obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Wrzuć do salaterki. Zalej owoce galaretą i zostaw do zastygnięcia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz