poniedziałek, 23 października 2017

Rostbef z gąskami

1 kg grzybów gąsek opłucz starannie w kilku wodach i obgotuj w osolonym wrzatku z dodatkiem cebuli. Odsącz na sicie i smaż na gęsim smalcu razem z 2 pokrojonymi w kostke cebulami mieszając co jakiś czas.. Dopraw solą i pieprzem. 3/4 kg rostbefu umyj, osusz w papierowym ręczniku, pokrój na plastry i zamarynuj w zaprawie z oliwy, musztardy gruboziarnistej, czosnku wyciśnietym przez praskę, ziołach prowansalskich, soli i pieprzu. Usmaż mięso na rumiany kolor i przełóż do naczynia żaroodpornego. Ułóż na wierzchu grzyby i piecz w temp.160 przez 1 godz. Podawaj z kaszą gryczaną i zasmażanymi buraczkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz