niedziela, 9 lipca 2017

Sałatka z ziemniaczków i szparagów.

1/2 kg malutkich młodych ziemniaków oskrob ze srórki, zalej osoloną goracą wodą i gotuj na małym ogniu. Pęczek cienkich zielonych szparagów opłucz, przytnij końcówki i dorzuć do ziemniaków. Gotuj aż warzywa bedą miękkie. Na patelni podsmaż 5 dkg wędzonego boczku pokrojonego w kostkę. Włóż do miski 1 łyżeczkę musztardy sarepskie, czubatą łyżeczkę musztardy Dijon, 4 łyżki greckiego jogurtu, łyżkę białego octu balsamicznego i 1/2 pęczka posiekanego koperku. Wymieszaj i dopraw do smaku sola i pieprzem. Odcedź warzywa i włóż do miski. Wymieszaj z sosem, posyp boczkiem i pokrojoną w paseczki sałatą rzymską. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz