Blachę do pieczenia wysmaruj oliwą. 2 kopry włoskie przetnij na pół i ugotuj w osolonej wodzie do miekkosci. 4 cebule przekrój na pół i też ugotuj. Odcedź koper i cebule i ułóż na blasze. Ułóż też 3 przekrojone na pół pomidory, żółłtą i zieloną paprykę oczyszczonę z nasion i pokrojoną na części. Posól wszystko i oprósz pieprzem i tymiankiem.
Pory pokrój na połówki i ułóż na blasze. Możesz też użyć pomidorki rtuskawkowe przecięte na krzyż na wierzchu.
Skrop oliwą i piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. W połowie pieczenia przełóż warzywa na drugą stronę (z wyjątkiem pomidorów). Podawaj do pieczonych mięs.
Skrop oliwą i piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. W połowie pieczenia przełóż warzywa na drugą stronę (z wyjątkiem pomidorów). Podawaj do pieczonych mięs.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz