poniedziałek, 12 czerwca 2017

Sałatka ziemniaczana z jajkami przepiórczymi

Malutkie młode ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i obierz ze skórki. Jajka przepiórcze ugotu we wrzacej wodzie 3 min. zalej zimna wodą i ostudź. Odlej wodę, potrząśnij dobrze rondlem, żeby skorupki popekały i obierz ze skorupek. Odsącz filety anchovies. Posiekaj pęczek szczypiorku. 20 małych marynowanych pieczarek osacz z marynaty. W misce zrób sos: rozetrzyj cukier z łyżką soku cytrynowego, dodaj łyzkę sosu sojowego i 3 łyżki majonezu, wymieszaj. Włóż do miski wszystkie składniki i wymieszaj. Posyp kaparami i podawaj.


Dodatek pokrojonych w ósemke pomidorów doda jej smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz