Mostek cielęcy włóż do zimnej, osolonej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny i gotuj na małym ogniu. W połowie gotowania dodaj pokrojoną włoszczyznę, ziele angielskie i listek laurowy. Wyjmij miękki mostek na deskę i pokrój w zgrabne porcje. Zrób zasmażkę z 2 łyżek klarowanego masła, 2 łyżek mąki. Rozprowadź rosołem do konsystencji sosu i gotuj kilka minut na mały ogniu. Włóż do sosu pokrojoną włoszczyznę Ugotuj ryż. Zalej go sosem z jarzynami. Ugotuj pęczek zielonych szparagów. Odcedź je i zawiń w papierowy ręczni aby odprowadzić nadmiar wody. Ułóż na półmisku kawałki mostka, obłóż go potrawką z ryżu, szparagami i kawałeczkami masła.
Zagrzej wszystko pod folia aluminiową w piekarniku w temp. 110 stopni.
W innej wersji ugotuj przekrojone na pół kapusty pak choi, odcedź je, osusz w papierowym ręczniku i ułóż wokół mięsa na półmisku. Na grillowej patelni zrumień plastry polędwicy łososiowe i kindziuka i posyp nimi mięso. Zagrzej tak jak powyżej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz