wtorek, 30 maja 2017

Makaron z wędzonym pstrągiem

Rozgrzej w garnku oliwę, wrzyć do niej pęczek pokrojonej w plastry dymki i duś powoli. Pęczek cieniutkich zielonych szparagów umyj, osusz wręczniku papierowym, odetnij głowki i odłóż na bok. Szparagi potnij na mniejsze kawałki i dodaj do garnka. Pęczek koperku umyj, pokrój na kawałki i dodaj do garnka. Wsyp łyżkę maki, wymieszaj, zalej 0,5 l mleka, zagotuj i powoli gotuj do miekkosci szparagów. Makaron tagliatelle ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zmiksuj ugotowane warzywa blenderem na gładkie pure, dodaj 20 dkg rozdrobnionego pstrąga wędzonego na gorąco, gotuj kilka minut, wlej sok z 1/2 cytryny i dopraw do smaku. Podawaj zodcedzonym makaronem.

 i sałatą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz