poniedziałek, 3 kwietnia 2017

Awokado w galaretce

Łyżkę żelatyny zalej 1/4 szklanki soku ananasowego, odstaw aż żelatyna nasiąknie, podgrzej do rozpuszczenia. Cebulę cukrową oczyść, potnij na kawałki, wrzuć do malaksera i rozdrobnij na miazgę. Przełóż cebulę na sitko i wyciśnij z niej sok. 2 awokado przetnij na pół, wydrąż łyżeczka miąższ i włóż go do malaksera. dodaj sok wyciśnięty z 1 cytryny, sok z cebuli, 1/2 łyżeczki cukru pudru i sól do smaku. Zmiksuj wszystko na gładka masę, dodaj rozpuszczoną żelatynę i 3/4 szklanki majonezu. Wymieszaj na jednolitą masę, wlej do salaterki i zastudź. Wyłóż na półmisek i udekoruj plastrami pomarańczy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz