2 kapustki pak choi umyj i osusz w ręczniku papierowym. Odetnij liście od białej części i ułóż je na misce. Pół pęczka selera naciowego opłucz, osusz i pokrój w plasterki. Rozłóż na kapuście. 3 małosolne ogórki pokrój na plasterki i rozłóż na selerze. Białe części pak choi pokrój na plasterki i rozsyp na ogórkach. Pół puszki kukurydzy odcedź i rozsyp na sałatce.18 jaje przepiórczych ugotuj na twardo (3 min), zalej zimną wodą, odcedź, potrząśnij dobrze rondlem żeby skorupki popękały i obierz ze skorupek. Przekrój jajka na pół i ułóż na sałacie.
Posyp posiekanym koperkiem
Pół szklanki kremowej śmietany wymieszaj z 3 łyżkami majonezu, sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny, 2 łyżkami białego wina, sola i pieprzem do smaku. Polej sosem sałatkę i podawaj z bagietka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz