2 plastry słoniny pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na oliwie. Dodaj 2 pokrojone w kostkę cebule, 3 pokrojone w plasterki ząbki czosnku i 4 pokrojone w kostkę marchewki. Smaż kilka minut. Pomidor sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę, dodaj do garnka i duś dalej 10 minut. Wlej do garnka 1,5 l wody, zagotuj, do[praw solą i pieprzem, dodaj 3 ziemniaki pokrojone w kostkę i 10 dkg fasolki szparagowej pociętej na krótsze kawałki. Gotuj 1 godzinę. Dodaj 3 pokrojone w kostkę bakłażany, pół główki pokrojonej w paski kapusty pekińskiej i główkę sałaty rzymskiej, pęczek listków selera naciowego i pęczek naci pietruszki pokrojone drobno i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gotuj jeszcze 2 godziny, posyp listkami bazylii i tartym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz