Ugotuj kilo ziemniaków. Odcedź, odparuj i utłucz z masłem, śmietanka i tartym serem Gruyer. Rozdrobnij w malakserze szponder, który został z gotowania rosołu. Zeszklij na smalcu gęsim drobno pokrojona cebulę cukrową i dodaj ja do mięsa. Dodaj pół szklanki rosołu wołowego i takie zioła, jakie lubisz np. majeranek, tymianek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. ułóż na nim połowę pure z ziemniaków, na nich ułóż mięso i przykryj resztą ziemniaków. Na wierzchu połóż kawałeczki masła i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do zrumienienia potrawy.
Podawaj z zielona sałatą.
Podawaj z zielona sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz