wtorek, 27 grudnia 2016

Tajska sałatka z wołowiną

Na półmisku ułóż kilka gatunków umytej i porwanej na kawałki sałaty Ogórek obierz, pokrój w kostkę i dodaj do sałaty. Kilka pomidorków koktajlowych przekrój na pół i wrzuć na półmisek. Rozgrzej na patelni oliwę, podsmaż na nie ostrożnie zmiażdżony ząbek czosnku i drobno posiekana trawę cytrynową. Wrzuć plaster rostbefu i smaż 2 min. z każdej strony. Wyjmij na deskę, pokrój w plastry i ułóż je na sałacie.


Wyciśnij 2 łyżki soku z limonek, posiekaj pęczek bazylii i pęczek kolendry i dodaj wszystko do sosu na patelni. Dodaj łyżkę słodkiego sosu chili, gotuj chwilę, dopraw solą i pieprzem , polej sałatę i podawaj z ciepłą ciabatą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz