Dojrzały kawałek rostbefu umyj, osusz w ręczniku papierowym, pokrój na kotlety i rozbij tłuczkiem .Oprósz solą i mąką.Rozgrzej silnie na patelni masło klarowane i smaż bryzole z obu stron do zrumienienia. Przełóż na półmisek, połóż na bryzole kawałki masła i wstaw do nagrzanego do 100 stopni piekarnika. Opakowanie szpinaku opłucz w kilku wodach, odwiruj w wirówce do sałaty. Rozgrzej w garnku klarowane masło, wrzuć przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku i pokrojoną w kostkę cukrową cebulę.Gdy się zarumienią wrzucaj partiami liście szpinaku, mieszaj aż zwiędną i dorzucaj następną porcję. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem. Wyłóż szpinak na półmisek z bryzolami i podawaj z ziemniakami pure posypując mięso i ziemniaki usmażoną na maśle cebulą..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz