niedziela, 27 listopada 2016

Łosoś (mojej siostry) pod szpinakową pierzynką

Umyj filet z łososia, osusz w ręczniku papierowym, podziel na 4 porcje, dopraw solą, pieprzem, ułóż w żaroodpornym naczyniu, polej oliwą, skrop sokiem z cytrynę , wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ok.15 min. Dołóż podgotowane i pokrojone w ósemki ziemniaki i zapiekaj dalej. W  międzyczasie przygotuj szpinak. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, dodaj pokrojone 3 ząbki czosnku,lekko podsmaż i dodaj szpinak,dopraw solą i pieprzem, smaż ok. 10 min. Ja dodaję jeszcze gałkę muszkatołowa i ser feta. Podsmażony szpinak wyłóż na łososia i chwilę zapiekaj. Ufff Przepisy lubię tylko czytać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz