25 dkg świeżej fasoli opłucz, zalej zimną wodą, zagotuj i odstaw na 2 godz. Cebulę marchewkę, łodygę selera naciowego, por i ćwierć główki kapusty oczyść, umyj, pokrój w kostkę lub poszatkuj i włóż do garnka. 2 pomidory sparz,obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do warzyw. Kilka gałązek natki pietruszki drobno pokrój, włóż do garnka,dodaj listek laurowy, kilka listków bazylii, zalej wszystko zimną wodą i gotuj pod przykryciem na małym ogniu 45 min. Fasolę zagotuj i gotuj na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Do garnka z warzywami dodaj 2 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i plaster pokrojonej w kostkę dyni. Gotuj 30 min., dodaj 20 dkg makaronu i gotuj aż makaron będzie miękki. Do fasoli wrzuć 3 bulionetki wołowe Knorr, pogotuj chwilę i dodaj fasolę do garnka z warzywami. Podawaj z tartym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz