10 dkg fasoli perłowej zalej zimna wodą i zagotuj. Zostaw na 2 godziny i gotuj do miękkości soląc pod koniec gotowania. Włoszczyznę oczyść, pokrój w paseczki i plasterki i gotuj w lekko osolonej wodzie razem z 40 dkg oczyszczonych i pokrojonych w kostkę buraków. Dodaj do warzyw 15 dkg kapusty włoskiej lub pekińskiej . Do warzyw dodaj 40 dkg pomidorów obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę. Gotuj do miękkości warzyw. 2 ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w wywarze z 3 bulionetkami wołowymi Knorr. Połącz warzywa z fasolą, ziemniakami i 100 ml passaty. Dodaj 250 ml śmietanki 30%, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i cukier do smaku. Posyp siekana pietruszka i koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz