środa, 10 sierpnia 2016

Minestra maritata

1 kg golonki umyj i umieść w garnku. Dodaj 2 pokrojone łodygi selera naciowego, 2 pokrojone w piórka cebule cukrowe, 2 pokrojone w talarki marchewki, 2 pokrojone w kostkę ziemniaki, 8 podłużnych pomidorów obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę. Zalej 2 l wody i gotuj 1 godz. 80 dkg białej kapusty poszatkuj, wrzuć do garnka z wrząca osolona woda i gotuj 5 min. Odcedź. Wyjmij golonkę z zupy, usuń skórę i tłuszcz a mięso pokrój w kostkę i wrzuć do zupy. Dodaj zblanszowaną kapustę, pokrojoną w kostkę cukinię i pokrojona w paski główkę sałaty. Dodaj 3 bulionetki warzywne Knorr i gotuj 40 min.  Dopraw solą i pieprzem. Posyp posiekanym koprem włoskim.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz