Rozgrzej oliwe w garnku, zeszklij na niej 2 pokrojone w piórka cebule białe, 1 czerwoną, garść minimarchewek i 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki. Cukinię i białą rzodkiew pokrój w kostkę, 3 pomidory sparz wrzątkiem, usuń skórkę, pokrój w ósemki i dodaj wszystko do garnka. Gotuj kilka minut, zalej wrzącą wodą. dodaj bulionetki warzywne i gotuj jeszcze 10 min. Wsyp puszkę białej fasolki i pokrojoną w paski sałatę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W osobnym garnku ugotuj drobny makaron, np. łazanki. Zrób pesto: weż szklankę lisci bazylii, 2 ząbki czosnku, 5 dkg pinioli, 5 dkg parmezanu i oliwę, rozdrobnij wszystko w malakserze. Posyp zupę listkami bazylii, postaw pesto i utarty parmezan oraz ugotowany makaron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz