poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Rosół feldmarszałka z wolnowaru

Kilogram kosci cielęcych i kilogram szpondra wołowego opłucz i włóz do wolnowaru. Dodaj oczyszczoną i pokrojoną w kawałki włoszczyznę i cebulę, skrop oliwą i wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 min. Naczynie ustaw w wolnowarze, dodaj związane nitką zioła (tymianek, natka pietruszki, liscie laurowe), garstkę czarnego pieprzu i ziela angielskiego, posól i zalej wszystko wodą.



 Przykryj naczynie pokrywką, ustaw poziom LOW na 8 godz. Po 2 godzinach szumuj rosół co jakś czas aby pozostał klarowny.


Do wazy włoż posiekaną natkę pietruszki i przecedź do niej rosół. Podawaj z kluskami wątrobianymi.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz