czwartek, 17 marca 2016

Zielona zupa ziemniaczana

W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć 3 pokrojone szalotki, 3 wyciśniete przez praskę ząbki czosnku, duży por,  i 6 łodyg selera naciowego pokrojonych w plasterki, 2 oczyszczone i pokrojone w kostkę zielone papryki i korzeń pietruszki. Duś wszystko 10 min. mieszając od czasu do czasu Dodaj 3 cukinie, posiekane 3 gałązkii lubczyku i 6 młodych ziemniaków pokrojonych w kostkę i duś dalej 5 min. Zalej warzywa wrzątkiem, wrzuć 3 bulionetki drobiowe Knorr i gotuj do miękkości. Dopraw solą i pieprzem, posyp posiekanymi listkami kolendry.


Gdy do smażenia dodasz oczyszczona z pestek i drobno pokrojona papryczke chili zupa nabierze wyraźniejszego smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz