Górkę cielęcą osól, posyp świeżo zmielonym pieprzem i oprósz świeżym tymiankiem. Roztop klarowane masło i obrumień mięso ze wszystkich stron. Przełoż na brytfankę, wbj termometr i wstaw do nagrzanego do 100 stopni piekarnika. Piecz tak długo, aż termometr pokaże 56 stopni (około 80 min). Wyjmij i przykryj folią aluminiową. Ziemniaki i cukinię pokrojoną w duże półplastry ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. Na patelni stop porcję masła klarowanego i smaż obrana i pokrojoną w ćwiartki cebulę cukrową, dodaj pokrojone na pół ziemniaki,cukinię i 2 pomidory pokrojone w grube plastry. Smaż do lekkiego zrumienienia. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, ułóż plastry mięsa i podsmażone warzywa. Wstaw na 10 min. do piekarnika i podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz