czwartek, 31 marca 2016

Filet mignon z pieczarkami

Zrób w tosterze grzanki z białego chleba. Grzanki posmaruj pasztetem i wstaw do ciepłego piekarnika. Poledwicę z końca pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem na filety, posyp pieprzem, skrop oliwą i zostaw na 1 godz. . Pieczarki natnij ozdobnie i usmaż na klarowanym maśle na złoty kolor. Oprósz sola i pieprzem i dodaj do grzanek.Na patelni rozgrzej oliwę z łyżką masła i smaż filety  po 2 rmin. z kazdej strony.  Ułóż  filety na grznkach, na nich połóż pieczarki.  Trzymaj danie w piekarniku.


Na patelnię wlej 4 łyżki madery. Gotuj 30 sek. wlej 1/4 szklanki rosołu wołowego, gotuj aż wyparuje połowa płynu, dodaj 2 łyżki masła, rozmieszaj i podawaj z filetami i sałatą.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz