Zrób w tosterze grzanki z białego chleba. Grzanki posmaruj pasztetem i wstaw do ciepłego piekarnika. Poledwicę z końca pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem na filety, posyp pieprzem, skrop oliwą i zostaw na 1 godz. . Pieczarki natnij ozdobnie i usmaż na klarowanym maśle na złoty kolor. Oprósz sola i pieprzem i dodaj do grzanek.Na patelni rozgrzej oliwę z łyżką masła i smaż filety po 2 rmin. z kazdej strony. Ułóż filety na grznkach, na nich połóż pieczarki. Trzymaj danie w piekarniku.
Na patelnię wlej 4 łyżki madery. Gotuj 30 sek. wlej 1/4 szklanki rosołu wołowego, gotuj aż wyparuje połowa płynu, dodaj 2 łyżki masła, rozmieszaj i podawaj z filetami i sałatą.
Na patelnię wlej 4 łyżki madery. Gotuj 30 sek. wlej 1/4 szklanki rosołu wołowego, gotuj aż wyparuje połowa płynu, dodaj 2 łyżki masła, rozmieszaj i podawaj z filetami i sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz