Na półmisku rozłóż garść rukoli lub dowolnej sałaty. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, obierz, pokrój w ósemkę i rozłóż na rukoli. Skrop sokiem z cytryny. 2 pomidory pokrój i ułóż razem z obranymi, ugotowanymi krewetkami obok awokado.
Limonkę umyj, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok i dodaj do skórki. Kolendrę umyj, osusz, posiekaj i dodaj do soku. Mieszając wlej śmietanę kremówkę (150 ml), dopraw solą, cukrem i pieprzem. Nałóż sos na sałatkę, przybierz gałązkami kolendry.
Limonkę umyj, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok i dodaj do skórki. Kolendrę umyj, osusz, posiekaj i dodaj do soku. Mieszając wlej śmietanę kremówkę (150 ml), dopraw solą, cukrem i pieprzem. Nałóż sos na sałatkę, przybierz gałązkami kolendry.
Możesz tez rozmrozić krewetki i podsmażyć je na oliwie z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wyłóż je potem na papierowy ręcznik aby osączyć tłuszcz. Ułóż na sałacie gdy będą ostudzone.
Albo zrób inny sos: cebule szalotkę obierz i drobno posiekaj. wymieszaj w misce cebulę z 1/2 szklanki śmietany kremówki, 2 łyżkami oliwy, 1 łyżką octu jabłkowego, szczyptą cukru, solą i pieprzem. Skrop sosem sałatę i przebierz listkami kolendry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz