Kamień włóż do nagrzanego do 240 stopni piekarnika na 40 min. Polędwicę wołową pokrój w cieniutkie plasterki i ułóż na półmisku. ułóż także plastry pancetty, pokrojoną paprykę, pomidorki koktailowe i pokrojone pieczarki. Zrób salsę rozgrzewając w rondlu oliwę, dodaj 2 posiekane ząbki czosnku, duży pomidor malinowy obciagnięty ze skórki i posiekany, sok z cytryny, posiekaną papryczkę chili i natkę pietruszki oraz bazylię. Posól i popieprz do smaku, podduś chwilę i wyłóż do miseczki. Kiszone cytryny pokrój drobno i podaj. Mieszaną zieloną sałatę przypraw winegretą i postaw na stole. Gorący kamień wyjmij z piekarnika, rozpal palniczki i ułóż na ruszcie. Posyp kamień solą i smażcie wg upodobania poszczególne składniki. Bagietka do wycierania sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz