niedziela, 29 listopada 2015

Górka cielęca w jarzynach

Górkę cielęcą osól i oprósz świeżym tymiankiem. Rozgrzej oliwę i obrumień mięso ze wszystkich stron. Przełóż na brytfankę, wbij termometr i wstaw do nagrzanego do 90 stopni piekarnika. Piecz tak długo, aż termometr pokaże 56 stopni (około 80 min). Wyjmij mięso i przykryj folią aluminiową. Ziemniaki ugotuj i odcedź. Fasolkę szparagową, cukinię marchewki i cebulę cukrową obgotuj w osolonej i ocukrzonej wodzie, odsącz na sicie. Przełóż warzywa na półmisek, skrop oliwą i zapiekaj na grillu. Mięso pokrój w plastry, udekoruj gałązkami tymianku, ułóż na warzywach, popieprz, przykryj folią i wstaw do wyłączonego po grillowaniu piekarnika do czasu podania na stół. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz