czwartek, 18 czerwca 2015

Pieczeń cielęca zapiekana z warzywami

Zielone szparagi oczyść z łusek, ułam zdrewniałe końce i gotuj w osolonej i ocukrzonej wodzie 5 min. Odcedź i osusz w papierowym ręczniku. Czerwone i żółte pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Pieczeń cielęcą pokrój w plastry. W rondlu roztop masło, dodaj mąkę i zasmaż na biało. Wlej bulion cielęcy (z bulionetki Knorr) i resztę sosu z pieczenia cielęciny. Gotuj 5 min. na małym ogniu. Dodaj utarty drobno parmezan. W naczyniu do zapiekania roztop trochę masła, ułóż na dnie szparagi, na nich pomidorki. Posyp pomidorki ulubionymi świeżymi ziołami (ja dałam tymianek, oregano i bazylię) i ułóż na nich cielęcinę. Zalej wszystko sosem i zestrugaj parmezan na wierzch dania. Zapiekaj 30 min. w temp. 180 stopni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz