wtorek, 3 marca 2015

Spaghetti z sosem z gęsi

Stop w garnku drobno pokrojony wędzony boczek (10 dkg), dodaj łyżkę klarowanego masła i podsmaż drobno pokrojoną małą cebulę oraz łodygę pokrojonego selera naciowego. Duś kilka minut, po czym dodaj pokrojone ładnie mięso pozostałe z upieczonej gęsi (40 dkg). Posól, popieprz i oprósz mąką. Wlej szklankę wytrawnego czerwonego wina i duś aż wino wyparuje. 2 bulionetki drobiowe Knorr rozpuść w 1 l gorącej wody i wlej do sosu. Duś aż sos zgęstnieje. Ugotuj spaghetti (50 dkg, najlepiej świeże od Włocha) wg przepisu, odcedzić, wyłóż na półmisek, zalej sosem z gęsi, posypać świeżo startym parmezanem i podawaj bardzo gorący.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz