3 łyżeczki żelatyny zalej 3 łyżkami wody i gdy żelatanya napecznieje podgrzej do rozpuszczenia. zagotuj, połącz z żelatyna i zostaw do ochłodzenia. Odcedź sok z puszki brzoskwiń Kier do żelatyny i dobrze wymieszaj. Brzoskwinie pokrój w kostke i dodaj do galaretki. rozlej galaretke go 5 filizanek. Zostaw do steżenia w chłodnymmiejscu. Nastepne 3 łyżeczki żelatyny zalej 3 łyżkami wody i gdy żelatanya napecznieje podgrzej do rozpuszczenia. 60 dkg smietanki, cukru pudru do smaku i esencję waniliową zagotuj, dodaj żelatynę i zostaw do ochłodzenia. Wlej galaretkę do filiżanek i zostaw w lodówce do zestalenia. Wyjmij z lodówki, oddziel nożem galaraetke od ścianek i wyłóż na talerzyki. Polej panne cottę grenadiną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz