czwartek, 26 stycznia 2023

Panna Cotta z granatem

 Wydobądź z granata ziarna.  2 łyżeczki żelatyny zalej 2 łyżkami wody i gdy żelatanya napecznieje podgrzej do rozpuszczenia. 100 ml grenadiny zagotuj, połącz z żelatyna i zostaw do ochłodzenia. Wsyp do galaretki 2 łyzki ziaren granatu i rozlej galaretke do 3 filizanek. Zostaw do steżenia w chłodnymmiejscu. Nastepne 2 łyżeczki żelatyny zalej 2 łyżkami wody i gdy żelatanya napecznieje podgrzej do rozpuszczenia. 40 dkg smietanki, cukru pudru do smaku i esencję waniliową zagotuj, dodaj żelatynę i zostaw do ochłodzenia. Wlej galaretke do filiżanek i zostaw w lodówce do zestalenia. Wyjmij z lodówki, oddziel nożem galaraetkę od scianek i wyłóż na talerzyki. Podawaj posypaną ziarnami granatu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz