6 łyżeczek żelatyny zalej 1/2 szklanki soku pomarańczowego (może też być mleko) a gdy żelatyna napęcznieje ogrzej ciągle mieszając az powstanie jednolita emulsja. Odstaw do przestygnięcia. 20 dkg masła utrzyj mikserem na piane. Dodawaj stopniowo 4 żółtka, 2 jaja i 30 dkg cukru pudru. Do puszystej masy dodawaj stopniowo serek pozostały po cointreau i 2 serki śmietankowe ze Strzałkowa. Gdy masa uzyska jednolitą konsystemncje wlewaj żelatyne ciągle miksując. Wsyp do masy serowej 3/4 kg miękkich owoców (ja dałąm maliny, borówki, truskawki i wiśnie), wymieszaj drewniana łyżką i przełóż do tortownicy. Przykryj i wstaw do lodówki na noc. Przełóż tort z tortownicy, na talerz. Ubij 400 ml śmietanki kremowej dodając 2 śmietanki fix i 20 dkg cukru pudru. Wysmaruj śmietana boki i wierzch tortu. Udekoruj owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz