wtorek, 16 sierpnia 2022

Halibut pieczony z warzywami

 Dzwonko halibuta umyj, osusz, posyp sola i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, ułóż na folii aluminioewj i wstaw do lodówki. Fasolkę szparagową oczyść z ogonków, opłucz i gotuj w osolonej i ocukrzonej wodzie 10 min. Odcedź i osącz na sicie. 2 pomidory przekrój na pół. Wyjmij rybę z lodówki. Ułóż wokół niej fasolkę i pomidory. Posyp solą i pieprzem pomidory..Ułóż na warzywach i rybie wiórki masła i gałązki tymianku.

 


Zrób pakiecik z foli aluminiowej i piecz rybę w nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem piekarniku przez  40 min.  Wyłóż na talerz i podawaj.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz