sobota, 11 grudnia 2021

Omlet hiszpański

 Ziemniak obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podduś na nie drobno pokrojona cebulkę dymkę, papryczkę chili i 1/4 żółtej papryki (oczyszczone i umyte). Pomidor obierz ze skórki, pokrój w plastry i dodaj do warzyw. Smaż 5 min. Dodaj ugotowany ziemniak i jeszcze smaż 5 min.

ej jajka na warzywa

2 jajka roztrzep z sola, pieprzem i posiekanym koperkiem. Wylej jajka na warzywa , wymieszaj i smaż unosząc łopatką brzegi aby płynna masa jajeczna spłynęła na patelnię. Wstaw do piekarnika na górna półkę z opcja grill i piecz aż góra się zrumieni. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz