czwartek, 30 września 2021

Sałata z awokado i szynka parmeńska

Cykorię mumyj, osusz w papierowym ręczniku, rozdziel listki i ułóż w misce.  Kilka lisci sałaty masłowej, rzymskiej  i radiccio  umyj, odwiruj, rozdziel na kawałki. Dodaj do niej garść koktajlowych pomidorków umytych i przekrojonych na pół. Awokado przekrój, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.Skrop awokado sokiem z limonki. Zrób sos z soku z limonki, oliwy, miodu, białego wina, soli i pieprzu. Zalej sosem sałate, wymieszaj i wyłóż na półmisek z cykorią. Opakowanie szynki parmeńskiej pozwijaj w ruloniki i rozłóż na sałacie. Ugotuj na miękko 3 jajka, obierz ze skorupek, natni do połowy i rozłóż na sałacie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz