3 małe cukinie umyj, osusz, pokrój na 2 cm plasterki i obsmaż na rumiano na oliwie. Wyłóż na papierowy ręcznik aby odciekł nadmiar tłuszczu. 30 dkg pieczarek oczyść, pokrój na plasterki, usmaż na klarowanym masle, posól i wyłóż na papierowy recznik. Opakowanie ciasta francuskiego rozmroź, wyłóż na papier do pieczenia i piecz w nagranym do 240 stopni piekarniku 10 min. Wyjmij i zostaw do ostygniecia Zrób sos z 200 ml śmietany, 2 jajek, soli, pieprzu i pokrojonego drobno szczypioru. Wyłóż cukinie i pieczarki na ciasto. Polej tartę sosem. Na wierzchu ułóż pokrojonego w paski wędzonego łososia. Starkuj na wierzch parmezan. Udekoruj listkami bazylii
Piecz w temp.180 stopni 30 min. Podawaj pokrojoną w kwadraty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz