Oskrob i ugotuj w osolonej wodzie 4 młode ziemniaczki. Wyjmij z wody i zostaw do ostudzenia. Do wody po ziemniakach wrzuć oczyszczona i opłukana fasolkę szparagowa. Gotuj 15 min. odcedź i zostaw do ostudzenia. Kilka koktajlowych pomidorków umyj i potnij na połówki. Pokrój ziemniaki na plasterki i włóż do miseczki. Fasolkę potnij na mniejsze kawałki i włóż do miseczki. Dodaj pomidory i skrop wszystko białym octem balsamicznym i oliwą. Zostaw na 30 min, aby warzywa nabrały smaku. Obierz 1/2 ogórka i pokrój do na plasterki. Posiekaj szczypior.Na talerzu ułóż liście masłowej sałaty. Na środku ułóż ziemniaczki. Wokół nich poukładaj pomidory, fasolkę i ogórki. Dopraw sałatkę solą. Na wierzchu ułóż sardynki, szczypior i skrop wszystko octem i oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz